Nekdanji predsednik ZDA Barack Obama danes praznuje 60 let. Življenjski jubilej je nameraval obeležiti z velikim slavjem v Martha's Vineyard v Massachussettsu, a se je zdaj zaradi krepitve pandemije koronavirusa z različico delta odločil, da bo proslavljanje bolj skromno. Prišli bodo le člani družine in tesni prijatelji.

Tiskovna predstavnica Obame Hanna Hankins je za New York Times povedala, da sta se Obama in nekdanja prva dama Michelle Obama zaradi koronavirusne različice delte odločila, da zmanjšata število gostov, ostajata pa hvaležna vsem, ki so želeli priti in pošiljajo čestitke od daleč.

Obama je na zabavo na prostem uvodoma povabil okoli 700 gostov, ki bi morali ob prihodu predstaviti potrdila o cepljenju ali negativne teste. Povabil je znane, bogate in slavne, kot sta Oprah Winfrey in George Clooney, pa tudi svojega nekdanjega podpredsednika in sedanjega predsednika ZDA Josepha Bidna.

Bidna na zabavo ne bo, Bela hiša pa je sporočila, da se veseli skorajšnjega srečanja z Obamo v živo, da bosta skupaj proslavila njegov 60. rojstni dan. Biden je na drugi strani star 78 let.

Obama se je za zmanjšanje velikosti zabave odločil, potem ko je Center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) v torek povišal stopnjo ogroženosti zaradi koronavirusa za Martha's Vineyard na bistveno in priporočil maske v zaprtih javnih prostorih.