Lažna kirurginja

Iznakazila jim je nosove, oči, kožo, prevarala je tudi stranke na tečaju

R.T.
3. 6. 2021, 10.25
Posodobljeno: 5. 6. 2023, 08.40
Deli članek:

Na meji med Srbijo in Hrvaško so včeraj prijeli 31-letno Olgico Markanović, lastnico »medicinsko-estetskega centra Tayas« v Beogradu. Osumljena je mazaštva in različnih prevar.

Facebook
Olgica Markanović

Po pisanju Blica jo policija sumi 11 kaznivih dejanj. S svojo prakso estetskih posegov naj bi v Beogradu in Banjaluki iznakazila več strank in jim prizadejala kar hude poškodbe. Pri posegih na obrazu (nos, oči, ustnice, koža) so ženske dobile hude opekline. Prevarala pa je tudi ukaželjne stranke. Za 650 evrov je namreč nudila tečaje za povečanje ustnic s tehniko »russian lips«. Po opravljenem tečaju je strankam izdala neveljavne certifikate.

Ena od opeharjenih tečajnic je za Blic povedala, da je izobraževanje potekalo na precej nenavaden način. Ko so jo vprašali, če smejo opravljati tovrstne posege brez ustrezne zdravniške izobrazbe, jim je Olgica navrgla, da je to povsem vseeno, da je še bolje, da niso iz zdravniške stroke, saj se oni »delajo pametne«. Markanovićeva je nato uprizorila demonstracijo vbrizgavanja hialorunske kisline na nekem dekletu. Tečajniki so to le opazovali, »učiteljica« pa jih ne napotila domov, naj »vadijo na perutnini«. Čez deset dni naj bi se vrnili in takrat se naj bi jim posvetila za cel dan. To se ni zgodilo. Ostali so brez 650 evrov in z ničvrednim certifikatom.

Markanovićevi očitajo, da je v svojem beograjskem salonu na črno obratovala od aprila lani do 15. marca.