Zanimivosti

KDO PRAVI, DA SE NA ŽARU PEČE SAMO MESO?

Oglasno sporočilo
3. 6. 2021, 10.16
Posodobljeno: 3. 6. 2021, 10.19
Deli članek:

Ljubitelji mesnih jedi so prepričani, da vegetarijanci na piknikih na žaru obračajo samo bučke in papriko, a naj vam povemo, da je to vse prej kot res! Zelenjavna roštiljada je lahko še bolj pisana od klasične!

Zelenjava na žaru

Na videz se zdi, da žar in vegetarijanstvo ter veganstvo ne grejo ravno najbolje skupaj, a tisti, ki v svojo prehrano ne želijo vključevati mesa, so pri kuhi še posebej iznajdljivi. Tako vam bodo s ponosom povedali, da se da tudi brez mesa pripraviti odličen piknik.

Na žaru lahko pečemo praktično vse vrste zelenjave, ki je lahko z malo bolj neklasičnimi začimbami prava specialiteta. Za beljakovinsko injekcijo si privoščimo tofu, ki ga lahko spečemo samega ali pa ga pred tem, da ga vržemo na žar, mariniramo v najljubši omaki. Potem je tukaj še sir za žar – tako imenovana vegetarijanska klasika na piknikih. Pri pripravi ga nekoliko popestrimo z origanom ali drugo začimbo po izbiri in zagotovo se bo odlično podal h katerikoli vrsti zelenjave na žaru. Da ne pozabimo, na žaru lahko pripravimo tudi sadje. Ananas na žaru za sladico? Zakaj pa ne!

Vse bolj priljubljeni postajajo še veganski nadomestki mesa, katerih pestro ponudbo najdemo v Lidlovih trgovinah. Se je med gosti vaše roštiljade znašel vegan? Na policah pobrskajte veganskimi klobasicami, ražnjiči, čevapčiči in celo burgerjem, ki bodo navdušili vaše goste. Boste videli, pohvalili jih bodo tudi ljubitelji zrezkov!