Pijan Hrvat

Da bi imel prevoz domov, reševalcem natvezil, da je zbolel za covidom

R.T.
11. 4. 2021, 21.22
Posodobljeno: 11. 4. 2021, 21.25
Deli članek:

V Karlovcu, hrvaškem mestu streljaj čez slovensko mejo, biva prebrisan 42-letnik, ki pa je nedavno prejel račun za svojo potegavščino.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Sodišče ga je za manever, izveden aprila lani, nedavno obsodilo na 20 dni pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta, poroča hrvaški portal KAportal.hr.

Bilo je 16. aprila, ko se je takrat močno okajen 42-letnik v naselju Mahićno nedaleč od Karlovca praskal po glavi in tuhtal, kako naj pride domov, nazaj v mesto. Bilo je sredi noči, malo po 1. uri, ko se mu je porodila bistroumna ideja, da se policistom in reševalcem zlaže, da je zbolel za covidom-19. Zagata je bila še večja, ker je bil to čas, ko na Hrvaškem kraja stalnega bivališča ni bilo dovoljeno zapustiti brez posebne dovolilnice oziroma prepustnice. Kar se je v njegovem primeru na koncu izkazalo za srečo v nesreči, saj so na kontrolnih točkah na cesti patruljirali policaji. Na eni teh točk jim je popolnoma zdrav, a pijan, natvezil, da je okužen, ob tem pa sam poklical reševalce in jih ob policajih mirno počakal. Ali je takrat uspešno ukanil policiste, ni znano, so pa njegov trik spregledali reševalci, ki so ga namesto domov odpeljali na treznjenje na psihiatrijo v karlovški bolnišnici.

Kot še poroča portal, se pozneje, ko je zoper njega stekel sodni postopek, na sodišču ni pojavil, zato je sodišče kot njegov zagovor štelo njegova pojasnila med policijskim zaslišanjem. Sodišče je odločilo, da je s svojim dejanjem kršil javni red in mir, dajal lažne izjave in povzročil nepotrebno ukrepanje reševalnih služb. In kakšno izjavo je sam podpisal med policijskim zaslišanjem? »S prijateljem sem se peš vračal iz Ozlja in bil sem močno pijan. Prišel sem do policistov in jim dejal, da imam covid-19. Poklical sem reševalce, ki so me odpeljali v Splošno bolnišnico Karlovec, testirali na koronavirus in me namestili na psihiatrijo. Vem, da nisem imel koronavirusa, a sem potreboval prevoz do mesta.« Test na koronavirus je bil seveda negativen.