Spolni napad na otroka

Sin Lancea Armstronga se je znašel v hudih težavah

J.P.
8. 4. 2021, 09.58
Posodobljeno: 8. 4. 2021, 10.16
Deli članek:

Obtožen je spolnega napada na otroka.

Instagram
Oče in sin

Luke David Armstrong je najstarejši otrok ameriškega kolesarja Lancea Armstronga, ki mu je Mednarodna kolesarska zveza zaradi dopinga razveljavila vse rezultate od avgusta 1998, tudi sedem zmag na dirki Tour de France.

Možje v modrem so po 21-letnika prišli v torek. Obtožen je namreč spolnega napada na otroka.

Vinjeno dekle

Leta 2018 naj bi na zabavi v Austinu, glavnem mestu ameriške zvezne države Teksas spolno napadel vinjeno dekle. On je imel 18 let, ona 16.

Domnevna žrtev je napad prijavila novembra lani. Armstronga naj bi prosila, da jo pride iskat, ker je bila alkoholizirana; odpeljal naj bi jo v hišo svojih staršev. Tam naj bi se zbudila na kavču in Armstronga zalotila pri nečednem početju. V telefonskem pogovoru decembra lani naj bi ji priznal, da je takrat z njo spolno občeval.

Par

Armstrongov odvetnik Randy Leavitt je že zanikal obtožbe; kot je dejal, naj bi z žrtvijo bil v več mesecev trajajočem sporazumnem razmerju.

Bila naj bi torej par.

»Kar se je pred tremi leti zgodilo v srednji šoli ni bil zločin in ne spolni napad,« je Leavitt dejal za KXAN. »Šlo je za sporazumno razmerje med dvema mladima človekoma, ki sta na koncu šla vsak svojo pot. Te obtožbe ne bi smele biti vložene, sploh pa ne tri leta pozneje. Ni šlo za enkraten primer.«