Zimsko neurje

FOTO: Snežni vihar Nemčijo pahnil v kaos, v snegu našli tudi dve trupli

S.R.
8. 2. 2021, 16.40
Posodobljeno: 8. 2. 2021, 16.40
Deli članek:

Dele Nemčije je danes povsem ohromilo zimsko neurje, zvezne dežele se srečujejo s prometnim kaosom, poročajo tudi o žrtvah.

Reuters
Zimsko neurje v Nemčiji.

Sever in vzhod Nemčije je danes prekrila debela snežna oddeja, o težavah v prometu pa poročajo tudi iz Belgije, Nizozemske in Združenega kraljestva. Vremenske napovedi sicer ne obetajo nič dobrega, saj v severnem delu Evrope pričakujajo novo izdatno pošiljko snega.

Reuters
Zimsko neurje v Nemčiji.

Policija v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je samo v zadnjih 24 urah, odkar se srečujejo z ekstremnimi vremenskimi razmerami, prejela več kot 700 klicev na pomoč, poroča javna radiotelevizija Deutsche Welle. Samo v nočnih urah so morali posredovati v kar 507 incidentih, ki so bili posledica vremenskih razmer. V Duisburgu so zabeležili tudi smrtno žrtev, ko je vozilo s cestišča zdrsnilo v potok, voznik pa je umrl. V različnih incidentih se je lažje poškodovalo še 37 oseb. S klici na pomoč so zasuti tudi policisti v Dortmundu, ki so prebivalce rotili, naj raje ostanejo doma.

Na območju Berlina in Hamburga so bile na udaru predvsem železnice, zaradi česar je upravljalec nemških železnic Deutsche Bahn začasno ukinil večino povezav v smeri Hanovera, Kölna, Frankfurta in Münchna.

Profimedia
Prometni kaos v Nemčiji.

Umrla dva kolesarja

Nemški tabloid Bild medtem poroča, da so dopoldne pod snežno odejo našli dve trupli. Prvo v središču mesta Bielefeld, kjer je mimoidoči naletel na truplo nekega kolesarja, ki je glede na prve ugotovitve umrl zaradi zdravstvenih težav. Tudi drugi pokojni, ki so ga našli na območju Münstra, je bil kolesar. Mrtvega 58-letnika je ob približno 7.30 uri v bližini igrišča našla sprehajalka. V tem primeru zaenkrat še ni znano, ali je šlo za z vremenom povezano nesrečo, ali pa zdravstvene težave. Bild sicer še poroča, da je v Nemčiji to zimo na prostem zaradi podhladitve umrlo že najmanj 17 oseb.

Reuters
Zimsko neurje v Nemčiji.

Razglasili rdeči alarm

Na Nizozemskem, kjer se srečujejo s prvim pravim snežnim viharjem v več kot desetletju, so medtem razglasili rdeči alarm. Na amsterdamskem letališču Schiphol so morali več letov odpovedati, prihaja pa tudi do številnih zamud. S težavami se soočajo tudi v sosednji Belgiji.