Črna kronika

Kdo na Goriškem krade defibrilatorje?

S.R.
8. 2. 2021, 12.48
Posodobljeno: 8. 2. 2021, 12.55
Deli članek:

Konec tedna je nadaljeval svoj tatinski pohod.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Novogoriški policisti imajo opravka s predrznim tatom. Potem, ko je na območju Goriških Brd pred tednom dni ukradel pet defibrilatorjev, je svoj tatinski pohod nadaljeval v več naseljih na območju Banjške in Trnovske planote, torej na območju Mestne občine Nova Gorica. Konec prejšnjega tedna jih je tam ukradel sedem, pri čemer jih je v dveh primerih zamenjal oziroma nadomestil z drugim, nemškim tipom defibrilatorja, ki pa niso v skladu s slovenskimi predpisi, je pojasnil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Lokalne oblasti je z dejanjem oškodoval za več tisoč evrov.

Policisti so o dogajanju, ki ga še preiskujejo, obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Dodajajo, da preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja tatvine "nemških" defibrilatorjev.

Vse, ki bi o tatvini kar koli vedeli, pozivajo, naj se zglasijo na policijski postaji (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica) ali pišejo na e-naslov policije oziroma pokličejo na telefon (05) 303 44 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.