nikoli ni beračil

Moški, ki je izginil pred 55 leti, umrl kot brezdomec. Na računu je imel več kot 100 tisoč evrov

R.T.
4. 2. 2021, 08.38
Posodobljeno: 5. 2. 2021, 08.16
Deli članek:

Od doma je pobegnil, ko je bil star 17 let. V 76. letu je umrl kot brezdomec, na računu pa je imel več kot 100 tisoč evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po poročanju italijanskih medijev je imel 75-letnik, ki ni nikoli beračil, psihične težave. Pomoč občinske socialne službe je venomer zavračal.

Negibno telo 75-letnega Umberta Quintina Diaca, ki je živel kot brezdomec, so minuli teden našli na milanski železniški postaji. Pokosil ga je mraz.

Njegova zgodba se zdi neverjetna, saj bi si lahko zagotovil dostojno življenje. Preiskovalci so namreč ugotovili, da je imel na bančnem računu več kot 100 tisoč evrov ter 19 tisoč evrov vrednosti delnic in drugih vrednostnih papirjev.

Poleg tega je prejemal redno pokojnino v višini 750 evrov, ki si jo je zagotovil z dolgoletnim delom v Münchnu v Nemčiji. Imel je tudi hišo na Kalabriji in dva kombija. Izvor njegovega premoženja še ni popolnoma pojasnjen. Ko so ga v četrtek našli na improvizirani postelji na postaji Porta Garibaldi, je imel v žepu 1.235 evrov. 

Odločil se je, da bo živel kot duh

Umberto Quintino Diaco se je rodil 5. maja 1945 v Paludiju v južni Italiji. Ko je imel 17 let, je pobegnil od doma. Odpravil se je v Nemčijo in izginil. "Odločil se je, da bo za vedno postal duh," je povedala njegova sestra Chiarina in odkrila, da se je Umberto obrnil na Karitas v Milanu, organizacija pa je skušala stopiti v stik z njo. Ne da bi jo kdaj želel videti, jo je le prosil, naj ga ne išče naprej. "Razumela sem, da si je izbral to življenje, vendar ga nikoli nismo nehali iskati," je dejala.