snobovstvo

Ivanka in Jared sta varnostnike pošiljala v prenosne WC-je

R.T.
15. 1. 2021, 09.15
Posodobljeno: 15. 1. 2021, 09.20
Deli članek:

V svoji rezidenci sta imela sedem stranišč, njuni varnostniki niso smeli uporabljati niti enega.

Profimedia
Jared in Ivanka.

Trumpova hči in zet se selita iz svoje rezidence v ameriški prestolnici Washington DC na Florido, kjer ima družina Trump svojo velikansko posest. Za rezidenco v soseski Kalorama, ki sta jo uporabljala zadnja štiri leta, ko sta bila zaposlena v Beli hiši, sta odštevala po 15.000 ameriških dolarjev na mesec. Velika rezidenca je premogla sedem stranišč, a bojda pripadniki tajnih služb, ki so par varovali, niso smeli uporabljati niti enega, poroča časnik The Washington Post.

Na začetku sta zanje kupila plastične, prenosne WC-je, ki sta jih postavila na dvorišče. A to seveda ni šlo skozi, saj je Kalorama elitna soseska in sosedje so se začeli pritoževati. Zato sta Ivanka in Jared najela kletni studio in ga uredila v kopalnico. V štirih letih sta zanj odštela več kot 100.000 ameriških dolarjev davkoplačevalskega denarja. Vse zato, da ne bi rabila deliti svojih stranišč.

“Obnašala sta se kot da sta plemstvo,” je za časnik dejala njuna soseda zadnjih štirih let Dianne Bruce. “Ko sta postavila prenosna stranišča tik ob pločnik, ga nismo več smeli uporabljati. Takrat so ljudje v soseski imeli dovolj.”

Preden sta Kushner-Trumpova za 3.000 dolarjev mesečno najela omenjeni studio, so njuni varnostniki bili prisiljeni uporabljati stranišča v bližnjih in ne tako bližnjih hišah drugih politikov, med drugimi tudi nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame in aktualnega podpredsednika Mikea Penca.