Risanka

Z lulčkom otrokom krade sladoled

G.G.
6. 1. 2021, 16.42
Posodobljeno: 6. 1. 2021, 16.49
Deli članek:

John Dillermand je poseben lik. Njegov spolni ud je, kadar tako želi, dolg kot anakonda. Uporablja ga kot slon svoj rilec.

YouTube
John Dillerman si s penisom pomaga pri peki klobasi na žaru.

Gre za dansko risanko za otroke stare od štiri do osem let. Glavni junak je John Dillermand (diller v danščini pomeni penis, mand pa moški), ki ima najdaljši penis na svetu. To ga ne ovira, z njim si pomaga pri vsakdanjih opravkih in drugih navihanih potegavščinah. Z njim leti po zraku, skače po gozdu, iz morja dviguje različne predmete, z njim priveže psička, ukroti leva in otrokom ukrade sladoled.

Risanka je bila prvič predvajana v soboto in je sprožila vnete debate. Ali je primerna za otroke, se sprašujejo številni. Klinična psihologinja Erla Heinesen Hojsted, ki veliko dela z otroki in družinami, meni, da risanka ni napačna ali škodljiva. John Dillermand se pogovarja z otroki in tudi razmišlja podobno kot oni, otrokom pa so genitalije zabavne. Glavni junak je pogosto impulziven, se nima v oblasti, dela napake, na koncu pa se iz njih nekaj nauči. Ko mu v enem delu neka gospa reče, naj svojega lulčka drži za hlačami, to upošteva.

Hojstedova sicer priznava, da bi lahko risanko o človeških genitalijah naredili tudi na drugačen način, vendar, kot dodaja za Guardian, ne gre za spolnost kot jo percipirajo odrasli ali najstniki, ampak za duhovito risanko za otroke.