v Sisku

V kontejnerju pri bolnišnici po potresu na svet privekal otrok

R.T.
30. 12. 2020, 09.16
Posodobljeno: 30. 12. 2020, 10.01
Deli članek:

Po poročanju hrvaških medijev, sta mati in otrok dobro.

Profimedia
Bolnike, še posebej tiste s covidom, so iz bolnišnice v Sisku premestili v Zagreb.

Potresnim sunkom z epicentrom na Hrvaškem ni videti konca. Tla na Hrvaškem so se po podatkih hrvaške seizmološke službe stresla tudi danes zjutraj, ob 6.15, 6.26 in 6.29.

Ker je bila bolnišnica v Sisku včeraj poškodovana v potresu, so morali bolnike, posebej tiste s covidom-19, premestiti v zagrebške bolnišnice. 

Za hrvaško Nova TV je Alen Sadiković z oddelka za pediatrijo včeraj dejal, da so razmere v bolnišnici v Sisku katastrofalne in kaotične. "Stene so se rušile, vsa okna so popokala. Otrok ni bilo na oddelku, ker smo jih po ponedeljkovem potresu poslali domov, bili pa so v ambulanti, ki je na srečo v pritličju, tako, da so hitro zapustili stavbo. Matere so bile pretresene, otroci so vpili. Na srečo ni bil nihče poškodovan," je dejal Sadiković.

Reuters
Evakuacija bolnikov v Sisku

"To je zagotovo eden najtežjih trenutkov. Ostali smo brez pacientov, zaradi njih pa smo tu. V zagrebških bolnišnicah je več kot sto bolnikov, od tega približno 85 bolnikov s covidom. Škoda na objektih, razen na ginekologiji, je takšna, da ne moremo nadaljevati z običajnim delom, vendar bolnišnica deluje. Urgenca deluje 24 ur na dan in z delom nadaljuje v prostorih ginekologije," pa je povedal Tomislav Dujmenović, direktor bolnišnice v Sisku.

Reporterka informativne oddaje Dnevnik na omenjeni televizji je v poznih večernih urah poročala, da se je v kontejnerju pri bolnišnici po potresu rodil otrok. Po informacijah televizije sta mati in otrok dobro, po rojstvu so ju poslali domov. 

Zajem zaslonske slike
Kontejner, v katerem se je po poročanju hrvaških medijev rodil otrok.