Zmeda

VIDEO: Komentator Jill Biden označil za "rit": zakaj vztraja pri nazivu doktor?

R.T.
15. 12. 2020, 16.23
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 16.32
Deli članek:

Koga nazivati z doktor in koga ne?

Profimedia
Jill Biden

Ben Shapiro, ameriški komentator tamkajšnjega političnega dogajanja konservativnih nazorov, se je obregnil ob izobrazbo Jill Biden.

Bodoča prva dama Združenih držav Amerike sicer ima doktorsko izobrazbo, a Shapiro meni, da se z nazivom »doktor« naslavlja le doktorje medicine. Ob tem je v svoji oddaji pripomnil, da se je sam izšolal na harvardski univerzi; in če to ni impresivno, potem tudi izobrazba, pridobljena na Univerzi v Delawaru ne more biti – ko je sam še obiskoval harvardsko univerzo, je ta »dejansko še bila prestižna pravna fakulteta«.

Obtožbe, da je snob in elitist, niso izostale. Ob tem velja omeniti, da je v taisti oddaji dejal, da je sam spričo svoje izobrazbe ravnodušen. In da bi morali biti tudi ostali. Je pa dejal, da je vsakdo, ki vztraja, da ga nazivajo z doktor, pa ni dejanski doktor medicine, »rit«.

Če gre soditi po njenem Twitter profilu, bi lahko dejali, da je Jill Biden njena stopnja izobrazbe kar pri srcu.

Zmota

Neljuba napaka se je marca v oddaji The View pripetila ameriški igralki Whoopi Goldberg, ki je bodočo prvo damo, takrat še vedno ženo predsedniškega kandidata, razglasila za »hudičevo dobro zdravnico«, ki bi morala v primeru moževe zmage na ameriških predsedniških volitvah zasesti položaj generalnega kirurga. Popravili so jo kar drugi gostje.