Quantum of the Seas

Lažno pozitivni test zaustavil križarjenje

C.E.
10. 12. 2020, 15.19
Posodobljeno: 10. 12. 2020, 15.21
Deli članek:

Zaradi informacije o okuženem gostu se je morala včeraj ladja za križarjenje Quantum of the Seas vrniti v pristanišče v Singapurju. Toda danes se je izkazalo, da je bil 83-letni potnik lažno pozitiven.

Profimedia
Ladja Quantum of the Seas se je morala po enem dnevu vrniti v pristanišče v Singapurju.

Možak je zaradi driske poiskal zdravniško pomoč na ladji, hitro so napravili test na koronavirus, ki je bil pozitiven. Kapitan je ladjo odpeljal na pristanišče, vse potnike, ki so bili v stiku s 83-letnikom, pa so osamili in testirali. Testi so bili negativni. 

Danes pa nova informacija. Pri 83-letniku so v bolnišnici opravili še tri PCR teste. In vsi trije so bili negativni. Izkazalo se je, da je bil hitri test na ladji lažno pozitiven, je sporočil singapursko ministrstvo za zdravje.

Okoli 1700 potnikov se je oddahnilo, turistični sektor pa opozarja, da bodo potrebni bolj smiselni protokoli ob zaznavi pozitivnega potnika na hitrem testu.

Ladja za križarjenje Quantum of the Seas je bila na tako imenovanem štiridnevnem križarjenju »nikamor«. Nov, predvidoma začasni koncept križarjenja ne vključuje postankov v drugih pristaniščih.