"Ne kršimo ukrepov"

FOTO: V zagrebškem hotelu med "lockdownom" ogranizirali zabavo, sledilo jih bo še več

R.T.
2. 12. 2020, 07.51
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 07.55
Deli članek:

Organizatorji trdijo, da ne kršijo epidemioloških ukrepov. To so podrobnosti zabave v enem od zagrebških hotelov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na družabnih omrežjih so se pojavili posnetki skrivne zabave, ki se je odvila, ko so na Hrvaškem že razglasili tako imenovani "lockdown". Vest o zabavi pa je pri južnih sosedih vzbudila veliko pozornosti javnosti. Novinarji portala Index so stopili v stik z organizatorji, ki trdijo, da so pripravili koncept zabave, ki je popolnoma zakonit in še pomembneje epidemiološko varen za goste.

Prizorišče je hotel Timeout Heritage, sogovornik iz hotela pa je za omenjeni portal razkril podrobnosti prve zabave, pa tudi vseh naslednjih, ki jih načrtujejo.

"Pri prvi zabavi je šlo za beta testiranje, s katerim smo ugotovili, da je bila to izvedljiva ideja. Kar želimo, je, da ponudimo priložnost za zabavo tistim, ki si želijo zabavati, to pa jim je zaradi lockdowna onemogočeno. Poudariti želimo, da gre za popolnoma varno zabavo v skladu z ukrepi", je dejal.

Ker gre za hotel, so žurjerji v svojih sobah. V vsaki sobi je lahko do šest oseb, odvisno od kvadrature sobe. Z gosti v drugih sobah posamezniki komunicirajo prek Zooma, za glasbo na isti platformi skrbi DJ.

"Ugotovili smo, da je takšen način zabave izvedljiv, ker imamo hotel, poleg tega pa imamo še hotelske sobe z balkoni, spogledom na druge sobe. Naši gostje se lahko pogovarjajo z drugimi gosti, vendar niso v fizičnem stiku in ne morejo širiti virusa," je sogovornik pojasnil za Index. 

TikTok
Zabave se je udeležila tudi hrvaška influencerka Ema Helena.

Ko se gostje prijavijo na hotelski recepciji, ne smejo več menjati sob, hotel je pod video nadzorom, varnostniki pa jim preprečujejo prehod iz sobe v sobo. Ko morajo zapustiti hotel, se lahko obrnejo na recepcijo in se prepričajo, da lahko varno odidejo.

Gostom nameravajo v prihodnosti med drugim ponuditi tudi karaoke ter spletne družabne igre. Zabave bodo potekale vsak petek ali soboto, odvisno od povpraševanja, trenutna promocijska cena pa znaša 749 kun na sobo (približno 100 evrov).