zadet

Med aretacijo je policista ugriznil v roko

S.S.
1. 12. 2020, 20.35
Deli članek:

Dvajsetletnik ni bil pijan, je bil pa »zadet«.

Bobo
Policisti še preverjajo vse okoliščine nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti so v naselju Kapla zaradi neupoštevanja signalizacije in prehitre vožnje ustavili 20-letnega voznika. Ta je ob ustavitvi zapeljal na travnik in začel vpiti na policiste, ki so zatem uporabili prisilna sredstva, mladenič pa je ob tem enega od policistov ugriznil v roko.

Natančneje: policisti so v nedeljo ob osmi uri zjutraj v Črnučah opravljali kontrolo prometa in začeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati voznika, ki pa znakov ni upošteval in je vožnjo nadaljeval v smeri Domžal. Policisti so voznika poskušali večkrat ustaviti, a je ta še naprej pospešeno vozil po regionalni cesti proti Trojanam. Pri tem ni upošteval cestnoprometne signalizacije in je vozil prehitro, skoraj je tudi povzročil prometno nesrečo.

Ubežnika so tako ustavili šele v naselju Kapla s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje. Policisti so zaradi obvladanja osebe uporabili prisilna sredstva, pri čemer je eden dobil lažje poškodbe. Dvajsetletnik je opravil tudi preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.

Policisti še preverjajo vse okoliščine suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.