Snežna dneva

Bodo snežinke upoštevale napoved? Prve so že zaplesale in pobelile tla

G.G.
2. 12. 2020, 07.56
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 09.37
Deli članek:

Nekateri so bile že nestrpni. Napovedano je bilo sneženje. Napoved se je uresničila.

PU Novo mesto
Določeni nekoliko višje ležeči deli na Dolenjskem so že močno zasneženi.

Prve snežinke so zaplesale nad jugozahodom države. Od tam so se razširile proti notranjosti in jugovzhodu. Okoli 8. ure so prispele približno do Divače, tudi do Razdrtega, kot vidimo z nadzornih kamer na avtocesti. Ob devetih so bile že v Ljubljani in večjem delu Notranjske in Dolenjske. Močno je snežilo na območju Novega mesta. Policisti so zato opozorili, da se vozne razmere slabšajo, saj se sneg že oprijemlje cestišč. Največ težav v prometu je pričakovati na cestah Novo mesto - Metlika, Soteska - Črnomelj in na posameznih odsekih avtoceste.

PU Novo mesto
Določeni nekoliko višje ležeči deli na Dolenjskem so že močno zasneženi.

Čez dan se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo, pravijo na Agenciji za okolje. V notranjosti bo snežilo, sneg bo precej suh, saj so temperature primerne, pod ničlo. Po nižinah Primorske bo deževalo, pihala pa bo tudi burja. Največ snega lahko že danes zapade na Gorenjske, Notranjskem in Kočevskem. Predvidoma do 15 centimetrov.

V noči na četrtek se bo sneženje še okrepilo. V nekaj urah lahko navrže 10 do 15 centimetrov snega, več na zahodu in jugu, manj proti severovzhodu. V četrtek opoldne bo lahko višina snežne odeje ponekod pri 30 centimetrih, večinoma pa bo visoka od 10 do 15 centimetrov.

V določenih delih, predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko, obstaja v četrtek nevarnost poledice in pojava žleda.