Policijska ura med 21. in 6. uro, ki trenutno velja za okoli 20 milijonov ljudi v večjih mestih vključno s Parizom in Marseillom, bo poslej veljala tudi v manjših mestih, vaseh in na podeželju, je pojasnil francoski premier. Skupno naj bi ta ukrep zadeval 46 milijonov prebivalcev Francije. Na območjih, kjer bo veljala policijska ura, se bodo morali bari, restavracije in trgovine zapreti pred 21. uro

Francoski premier Jean Castex je dejal, da v drugem valu pandemije število okuženih z novim koronavirusom vsak teden naraste za okoli 40 odstotkov. "Prihodnji tedni bodo težki in naše bolnišnice bodo na težkem preizkusu," je še opozoril francoski premier. Pričakuje, da bo november težak preizkus, število smrtnih žrtev covida-19 pa bo še naprej naraščalo. "Če nam ne bo skupaj uspelo zajeziti epidemije, se bomo soočili z dramatičnimi razmerami in bomo morali razmisliti o še veliko strožjih ukrepih," je posvaril Castex. Kakšni so ti ukrepi, ni navedel.

Danes so potrdili rekordnih 41.622 novih okužb v zadnjih 24 urah, kar je 15.000 več kot dan prej. Francija se tako zelo hitro približuje milijonu okuženih z novim koronavirusom.

V zadnjih 24 urah so potrdili tudi 165 novih primerov smrti, povezanih s covidom-19, skupaj pa doslej več kot 34.200. V zadnjem tednu so po podatkih francoske agencije za javno zdravje v bolnišnice sprejeli skoraj 10.200 bolnikov s covidom-19, med njimi jih je 1627 potrebovalo zdravljenje z ventilatorji.