dogovor

Zaradi negativne ocene hotela mu je grozil zapor, izognil se mu je

A.S.
9. 10. 2020, 08.36
Posodobljeno: 9. 10. 2020, 08.37
Deli članek:

Kot kaže, so dosegli dogovor.

Profimedia
Ena od plaž na otoku Koh Chang

Spomnimo: 

Američan Wesley Barnes, ki živi in dela na Tajskem, je junija obiskal letovišče Sea View Resort na tajskem otoku Koh Chang in svoje nezadovoljstvo nad dopustovanjem v letovišču kasneje izrazil na spletu. Na potovalni platformi Tripadvisor je hotel negativno ocenil in zapisal, da s tam zaposlenimi"ravnajo kot s sodobnimi sužnji". Tripadvisor je komentar zaradi kršenja pravil kasneje izbrisal.  V letovišču so navedbe nezadovoljnega gosta zavrnili in povedali, da so z njim večkrat skušali vzpostaviti stik, neuspešno. Odločili so se za tožbo na podlagi tajskega zakona o klevetanju: v kolikor bi ga spoznali za krivega, bi mu grozili do dve leti zapora ali globa v višini 5500 evrov.

Kot kaže, pa je vodstvo letovišča z Barnesom le doseglo dogovor, ki med drugim vključuje tudi opravičilo hotelu. Barnes bo prav tako moral zagotoviti razlago ameriškemu veleposlaništvu. 

Američan, ki naj bi zaradi incidenta kasneje izgubil službo, je za tiskovno agencijo Reuters povedal, da si le želi "enkrat za vselej končati s tem primerom".