koalicija ustavnega loka

Jože P. Damijan: “Nisem se ponujal, a sem se pripravljen izpostaviti”

B.K.
9. 10. 2020, 08.11
Posodobljeno: 9. 10. 2020, 08.57
Deli članek:

Damijan je v spletnem blogu komentiral pobudo o vzpostavitvi alternativne koalicije, ki bi jo vodil sam.

Bobo
Jože P. Damijan

“Pobude sem se lotil kot angažiran državljan in profesor ekonomije, ki ne more gledati proč, ko se razgrajujejo temelji države. A eno je napisati diagnozo, drugo pa biti del rešitve. Povsem jasno mi je, da brez pripravljenosti lastnega angažmaja ne moreš motivirati drugih,” je v svojem blogu zapisal ekonomist in nekdanji minister v Janševi vladi Jože P. Damijan.

Pravi, da se je ob pripravi pobude za Koalicijo ustavnega loka, ki bi po njegovem mnenju pripomogla k “zaščiti ustavne ureditve te države, zaščiti ljudi pred epidemijo, h gospodarskemu okrevanju in večji blaginji za vse”, zavedal, da bo vprašanje vseh, kdo bo kandidat za mandatarja? “In da pobuda ni resna, če nimamo odgovora na to vprašanje,” komentira Damijan.

Zato se je izpostavil sam, je zapisal. “Prav nič se nisem ponujal, kot dokazuje tekst naše pobude, le odgovoril sem na vprašanje, ko je bilo postavljeno. Ja, pripravljen sem se izpostaviti tudi sam, če s tem pripomorem k preseganju malenkostnih delitev iz preteklosti.”

“Rešitve v trenutni situaciji lahko dosežemo le skupaj. Tudi s tistimi, s katerimi v kakšni bistveno drugačno situaciji morda ne bi mogli ali hoteli. Te delitve želimo preseči,” je še prepričan Damijan, ki dodaja, da ni šlo za ponudbo, ampak za pobudo. In ne za ponujanje, “pač pa za nujo.”