Gimnastičarka

Putinova ljubica izginila po rojstvu dvojčkov

R.T.
8. 10. 2020, 09.27
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 12.46
Deli članek:

V javnosti se je nazadnje pojavila predlani.

Reuters
Vladimir Putin in Alina Kabajeva

Bivše gimnastičarke, ki naj bi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu rodila dvojčka, v javnosti od leta 2018 ni več videti. Takrat naj bi bila v drugem mesecu nosečnosti.

Alina Kabajeva naj bi dva fantka v eni od moskovskih klinik rodila lani, te dni pa številne v Rusiji skrbi, da je izginila, poroča The Sun.

Reuters
Alina Kabajeva

37-letnica je ena od najuspešnejših ritmičnih gimnastičark v zgodovini. V svoji karieri je zbrala dve olimpijski medalji, 14 jih je osvojila na svetovnih in 25 na evropskih prvenstvih. Ko se je poslovila od športa, se je znašla v politiki kot poslanka Putinove stranke Združena Rusija.

Govorice o romanci so se prvič pojavile leta 2008. Leta 2004 se je zaročila s politikom Davidom Muselianijem, a sta se leto pozneje razšla. Prvega otroka naj bi rodila leta 2015; govorice, da naj bi njegov oče bil Putin, so bile zanikane.

Putin je leta 2013 le potrdil, da se je ločil od žene Ljudmile, s katero sta se vzela leta 1983. Imata dve hčerki, ki pa ju Putin skriva pred javnostjo – tudi z lažnimi dokumenti, piše The Sun. Kakor tudi, da ju nikoli ne imenuje, kadar govori o njima. Če mu je Alina res rodila dvojčka, bi skrivanje morda to lahko potrdilo.