S prodajo na drobno bi zaslužili skoraj milijon

FOTO: Kriminalisti razbili kokainsko navezo, ki je od Ljubljane preko Maribora segala do Avstrije

S.R.
8. 10. 2020, 09.02
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 09.02
Deli članek:

Po zaključni akciji dolgotrajne preiskave mariborskih kriminalistov so v priporu pristali trije osumljenci.

SKP PU Maribor
Zasežena gotovina.

Mariborskim kriminalistom so pri preiskavi, povezani s pečanjem z drogo, pomagali avstrijski varnostni organi. Ugotovili so namreč, da je 44-letni slovenski državljan večje količine kokaina prodajal 57-letnemu Slovencu s prebivališčem v Avstriji. Preiskava sega v začetek leta 2019. 

SKP PU Maribor
Zasežena droga.

Takrat so avstrijski varnostni organi na njihovih tleh prijeli 57-letnika, pri čemer so mu zasegli več kot kilogram kokaina. Tega je kupil pri zgoraj navedenemu 44-letniku, pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Kriminalisti so nato ugotovili, da je 44-letnik drogo kupoval od 37-letnika z območja Ljubljane. Preiskava je bila intenzivna, kriminalisti pa so zasegli večje količine kokaina. Ugotovili so tudi, da je Ljubljančan kokain kupoval od 40-letnega sorodnika. Mariborski kriminalisti so v sodelovanju z ljubljanskimi kolegi in kriminalisti Generalne policijske uprave 5. oktobra letos izvedli zaključno akcijo ter aretirali tri osumljence. Pri tem so zasegli več kot kilogram kokaina, več kot 75.000 evrov gotovine, manjše količine druge droge, pištolo in različne pripomočke. Skupaj so med celotno preiskavo zasegli skoraj štiri kilograme kokaina, s katerim bi na črnem trgu zaslužili približno 200.000 evrov. Če bi ga lopovi redčili in mu s tem povečali volumen na osem kilogramov, kot je to običajno, bi s prodajo na drobno v žepe pospravili kar 800.000 evrov. 

SKP PU Maribor
Zasežena Pištola.

Trojica preprodajalcev, ki je osumljena 14 kaznivih dejanj s področja pečanja z drogo, pri čemer je eden osumljen tudi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, je včeraj stopila pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru. Vse tri je poslal v pripor. Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo, saj lopove sumijo še več kaznivih dejanj, z morebitnimi nadaljnjimi ugotovitvami pa bodo obvestili mariborsko tožilstvo.