nočni klub

Sobotno vročico zaključile puške in smrt

B.K.
28. 9. 2020, 08.43
Posodobljeno: 28. 9. 2020, 08.46
Deli članek:

V streljanju v mehiškem nočnem klubu je bilo ubitih 11 ljudi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mehiška policija preiskuje umor 11 ljudi, ki se je zgodil v noči na nedeljo. Napad je izvedlo šest strelcev, umorili pa so sedem moških in štiri ženske. Slednje so bile v klubu zaposlene kot plesalke, poročajo lokalni mediji.

Streljanje se je odvilo v mestu Jaral del Progreso, zvezni državi Guanajuato v centru Mehike, ki slovi po razpaslem nasilju.  Lani so pripadniki organiziranega kriminala v tej zvezni državi umorili kar 47 policistov, vodja kriminalne združbe Santa Rosa de Lima pa je, zaradi ukrepov za preprečevanje kraje goriva iz javnih naftovodov, grozil celo mihškemu predsedniku Manuelu Lopezu Obradorju. Šefa kartela so oblasti prijele prejšnji mesec.

Konec tega tedna pa so streli odmevali tudi drugod po zvezni državi Guanajuato. V dveh ločenih strelskih obračunih naj bi bilo ubitih še sedem ljudi.

Nočni klubi so sicer priljubljena tarča nasilja. Ponavadi se pripadniki narko-kartelov tam maščujejo lastnikom lokalov, ki jim stojijo na poti pri prodaji drog, ali pa karteli obračunavajo med seboj. Samo v letošnjem letu sta se zgodila že vsaj dva takšna incidenta. V streljanju, ki se je marca odvilo prav tako v zvezni državi Guanajuato, je bilo ubitih 15 ljudi, v avgustovskem napadu na nočni klub v zvezni državi Veracruz pa so napadalci zažgali striptiz klub in zaklenili vrata. V požaru je umrlo 27 ljudi.