Stanje v Istri?

V Pulju okužbe potrdili pri več zaposlenih v eni od tam najbolj znanih mesnic

A.S.
18. 8. 2020, 11.09
Posodobljeno: 18. 8. 2020, 12.27
Deli članek:

Okuženih je pet zaposlenih v mesnici v Pulju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V hrvaški Istri je trenutno 21 aktivnih primerov okužbe s koronavirusom. 

Hrvaški mediji poročajo, da so v zadnjem dnevu v istrski županiji opravili 277 testiranj na novi koronavirus in potrdili sedem okužb. Po navedbah portala Glas Istre je bilo pet od teh potrjenih v Pulju. Nove primere so potrdili pri zaposlenih v eni od najbolj znanih mesnic na tistem območju. Štab civilne zaščite medtem trdi, da je stanje pod nadzorom. 

Uradnih podatkov o skupnem številu novih okužb v zadnjem dnevu na Hrvaškem še ni, zagotovo pa so potrdili prek 140 primerov, poročajo hrvaški mediji. V Dalmaciji so odkrili 46 novih okužb, v Zagrebu 32 in v Slavoniji 20.

Včeraj so sicer pri južnih sosedih po opravljenih 990 testih potrdili 85 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak  pa je še pred objavo podatkov za državo priznal, da so čez vikend izvedli manj testiranj in da bo realno stanje znano danes. Capak je včeraj dejal tudi, da je prepričan, da se Hrvaška ne bo znašla na slovenskem rdečem seznamu, dokler ne bo imela 40 okuženih na 100.000 prebivalcev v štirinajstih dneh, kljub temu, da je slovenski zdravstveni minister Tomaž Gantar Slovence, ki dopustujejo na Hrvaškem, pozval, naj se čim prej vrnejo domov.