Bil je tih mož

FOTO: Izginil je pred skoraj 30 leti, vsa ta leta je večni mir preživljal v avtomobilu na dnu reke

R.T.
12. 8. 2020, 18.25
Posodobljeno: 12. 8. 2020, 21.41
Deli članek:

Znana je identiteta trupla v avtomobilu, ki so ga prejšnji mesec izvlekli iz reke Bann.

Profimedia
Iz reke Bann so julija izvlekli potopljeno vozilo.

Iz reke Bann v Severni Irski so prejšnji mesec izvlekli avtomobil znamke Ford Orion, v njem pa so počivali posmrtni ostanki neznane osebe. Zdaj so ugotovili identiteto žrtve. Gre za 54-letnega Jamesa Pattersona, ki je bil pogrešan vse od 6. oktobra 1991, ko so ga nazadnje videli v bolnišnici v severnoirskem mestu Londonderry. Smrt naj ne bi bila sumljive narave, oblasti pa upajo, da bo po zaključku preiskave njegova družina »po vseh teh letih končno dobila odgovore.« 

Profimedia
Iz reke Bann so julija izvlekli potopljeno vozilo.

Kot je pojasnil Derek McKinney, svetnik iz vrst Ulstrske unionistične stranke, je sam poznal Jamesovega zdaj že pokojnega brata. Ta naj bi mu pred smrtjo dejal, da je bil James »tih mož, ki se je držal bolj zase.« V času, ko je izginil, je za občino v kraju Magherafelt, kjer je tudi živel, opravljal razna nerazburljiva dela, kot je negovanje žive meje in čiščenje cest, pa poroča časnik Irish Times. Bil je samski in je živel pri mami, ki je po navedbah Mildred, soproge njegovega brata, umrla le nekaj mesecev preden se je poslovil tudi sam. Povečini je posedal doma, tudi volana pa naj ne bi bil preveč vešč. »Vozil je že, a se ni peljal daleč,« ga je opisala.

Družino pokojnega so o ugotovitvah že obvestili, tudi ta pa se je v slogu samega Jamesa zavila v tišino, pri čemer javnost prosijo, da spoštujejo njihovo zasebnost. V ponedeljek so ga v Magherafeltu pokopali v krogu družine.