Susie Zhao

Krut umor profesionalne pokerašice: uklenil jo je, posilil, umoril in zažgal

R.T.
12. 8. 2020, 16.52
Deli članek:

Profesionalna igralka pokra Susie Zhao je umrla krute smrti, kažejo zadnji izsledki preiskave.

Facebook
Susie Zhao

Preiskava umora profesionalne igralke pokra Susie Zhao, bolje znane po vzdevku Susie Q, je v rokah ameriškega Zveznega preiskovalnega urada (FBI). Zoglenelo zruplo 33-letnice so 13 julija letos našli na odročnem delu parka ob jezeru Pontiac v ameriški zvezni državi Michigan. Policijo je nato sled vodila do v preteklosti že obsojenega spolnega prestopnika in brezdomca Jeffreyja Bernarda Morrisa, s katerim naj bi se dan pred tem srečala v enem od motelov v bližnji občini Waterford. Morrisa, ki umor zanika, so aretirali 31. julija, zdaj pa so v javnost pricurljale nekatere podrobnosti dogajanja usodnega večera. 

Oakland County Jail
Jeffrey Bernard Morris

Morris je policistom med prvim zaslišanjem priznal, da sta se z Zhaovo 12. julija znašla v hotelski sobi. Da bi napolnila alkoholne zaloge, sta se po njegovih besedah nato odpravila po nakupih, pozneje pa sta se v motel vrnila. 33-letnica naj bi nato ob polnoči motel zapustila in »s seboj vzela vse svoje osebne predmete, vključno z mobilnim telefonom.« Preiskovalci trdijo, da je to laž, saj podatki o lokaciji telefona kažejo, da je ta do 5. ure zjutraj ostal na območju motela. Podatki o lokaciji Morrisovega telefona na drugi strani razkrivajo, da je 13. julija zjutraj motelsko sobo zapustil tudi sam, čemur pritrjujejo tudi posnetki nadzornih kamer v bližini hotela. Odpeljal se je v smeri parka, kjer so pozneje našli truplo, tam pa naj bi se zadržal približno sedem minut. Morrisa bremenijo tudi nekateri fizični dokazi. Ob aretaciji so v njegovem vozilu našli okrvavljeno rjuho, lesen kij, na katerem naj bi prav tako odkrili sledove krvi, in druge predmete, povezane s kaznivim dejanjem. Kot poročajo ameriški mediji, naj bi Morris Zhaovo zvezal z vezicami, posilil, umoril ter odpeljal v park in zažgal. 

33-letna Zhaova je bila razmeroma znano ime v svetu profesionalnega pokra, od leta 2009 pa naj bi z nastopi na Svetovnem prvenstvo v pokru zaslužila skoraj četrt milijona dolarjev. Kljub temu preiskovalci menijo, da njena kariera ni povezana z njeno smrtjo. Do junija letos je namreč živela v Los Angelesu, nato pa se je po navedbah njenih prijateljev zaradi »težav v zasebnem življenju« preselila k staršem v Michigan.