V samoizolaciji osem zdravstvenih delavcev

Virus znova vdrl v celjsko bolnišnico, okužena ena od zaposlenih

S.R./STA
12. 8. 2020, 16.24
Posodobljeno: 12. 8. 2020, 16.57
Deli članek:

V celjski bolnišnici so v petek pri zdravstveni delavki z očesnega oddelka evidentirali okužbo z novim koronavirusom. Na oddelku so takoj izvedli vse predpisane ukrepe.

STA
V celjski bolnišnici so potrdili novo okužbo pri zaposleni.

Kot so danes sporočili iz celjske bolnišnice, so v samoizolacijo napotili osem medicinskih sester in zdravnikov, ki so bili v tesnem stiku z okuženo. Vsi brisi so bili sicer negativni. Kontrolne brise bodo predvidoma jemali v petek. Na očesnem oddelku deluje urgentna ambulanta, z običajnim delom pa bodo lahko začeli v ponedeljek, če ne bo odkritih dodatnih okužb. 

Dve že julija

Julija so okužbo z novim koronavirusom potrdili še pri dveh zaposlenih v celjski bolnišnici, ena med njima ni več zaposlena v bolnišnici. Konec julija je takrat zaposlena v bolnišnici sporočila, da se počuti slabo in da je zbolela, pri tem pa navedla, da je bila v stiku s svojo mamo, ki ima covid-19. Čez nekaj dni so okužbo potrdili tudi pri tej delavki, ki je bila zaposlena v bolnišnici en dan, saj je dala odpoved. 

Pet zaposlenih v bolnišnici je takrat moralo v samoizolacijo, dvakrat so jih testirali na okužbo in brisi so bili negativni. O stiku z okuženo sodelavko so pisno obvestili tudi 75 bolnikov, po informacijah Nacionalnega inštituta za javno zdravje ni bil noben od teh bolnikov okužen. 

Kot so danes povedali v celjski bolnišnici, nova okužba ni povezana z julijskim primerom okužene nekdanje sodelavke.