Od torka od 14. ure so na Hrvaškem potrdili še 54 primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. V ponedeljek denimo 52.

Medtem je za covidom-19 umrla še ena oseba, kar je črno statistiko epidemije novega koronavirusa na Hrvaškem zvišalo na 108 oseb. Izpostavili so tudi, da je trenutno na Hrvaškem 568 aktivno okuženih. Na zdravljenju v bolnišnicah je 80 oseb, dve sta priključeni na ventilator, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Od prvega primera okužbe z novim koronavirusom 25. februarja so na Hrvaškem potrdili 2831 okužb, 2155 ljudi pa se je pozdravilo. Doslej so testirali skoraj 80.500 oseb, od tega nekaj več kot 1350 v zadnjih 24 urah. Štab ni objavil podatkov po županijah. 

Največ v Zagrebu

Po navedbah hrvaških medijev, ki so zbirali informacije v posameznih županijah, je bilo okužb nekaj več, ker vse županije ne objavljajo podatkov ob isti uri, ko gre za 24-urna poročila. 

Tako je bilo 27 novih primerov na območju Zagreba, 16 v osiješko-baranjski županiji in sedem v požeško-slavonski županiji. V še nekaj županijah so imeli po en ali dva nova primera, je poročal novičarski portal index.hr. Žarišča torej niso na obali, kamor si želijo slovenski turisti, temveč v notranjosti države.