Teror

Ugrabitev pri Šentjerneju: strpala sta ga v avto, ga premlatila, oropala, mu grozila ...

S.R.
1. 7. 2020, 13.31
Posodobljeno: 1. 7. 2020, 13.46
Deli članek:

Poškodovano žrtev sta po terorju izpustila in se odpeljala v roke policistov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V okolici Šentjerneja so 22. junija v dopoldanskih urah neznanci ugrabili in oropali oškodovanca, s takrat izvedeli novomeški policisti. O dogodku in opisu osumljencev oziroma vozila so takoj seznanili vse patrulje na širšem območju, policisti so na avtocesti nato kmalu izsledili avtomobil znamke BMW koprskih registrskih oznak, zaradi suma storitve kaznivih dejanj ugrabitve, ropa in izsiljevanja pa so odvzeli prostost 41-letnemu in 36-letnemu osumljencu z območja Ljubljane.

Kriminalisti so nato med preiskavo ugotovili, da sta osumljenca na parkirnem prostoru v okolici Šentjerneja z uporabo grožnje in fizične sile oškodovanca strpala v avtomobil, ga nato med vožnjo mikastila, mu grozila ter ga oropala denarja in mobilnega telefona, sporočajo iz PU Novo mesto. Od njega sta zahtevala še, da jima v naslednjih dneh izroči večjo vsoto denarja, sicer da ga bosta znova premlatila in poškodovala. Poškodovanega sta ga pozneje izpustila in se s kraja odpeljala.

Ugotovili so še, da sta žrtev na kraj zvabila s pretvezo, motiv pa je bil dobri stari dolg. Osumljenca sta morala stopiti pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper oba odredil pripor.