Preiskava

Navkljub dokazom, da je Maddie mrtva, obsodbe za umor morda ne bo

J.P.
26. 6. 2020, 17.11
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 22.34
Deli članek:

Če bodo umanjkali ključni dokazi, sadovom preiskave navkljub obsodbe morda ne bo.

Profimedia
Christian Brueckner

Madeleine McCann je leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia da Luz. Grozodejstvo naj bi zagrešil Nemec Christian Brueckner.

Nemški tožilec Hans Christian Wolters je pred časom zatrdil, da imajo dokaze, da je bila triletna britanska deklica umorjena, o čemer naj bi pisno obvestil njena starša Kate in Gerryja McCanna.

A temu navkljub preiskava morda ne bo dobila obsodbe za umor, saj bi lahko obstala, če ne najdejo manjkajočih ključnih dokazov, je dejal Wolters. Takole je dejal za časnik Braunschewig Zeitung: »Trenutno ne morem napovedati, kakšne sadove bo obrodila naša preiskava, a smo še vedno prepričani v krivdo osumljenca, prav tako pa še vedno polagamo upe v obetajoče preiskovalne pristope. Seveda je vedno dobro vedeti, kje se nahaja osumljenec, da je do njega, če je treba, mogoč dostop. Pripor pa prav tako nudi določeno garancijo, da priprti ne bo zagrešil še več zločinov.«

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Preiskovalci trenutno analizirajo približno 400 klicev, ki so jih dobili v zvezi s primerom, potem ko je odjeknila novica o osumljencu.

Druge žrtve

A četudi Bruecknerja ne bi mogli obsoditi v primeru izginotja male Maddie, Wolters vseeno upa, da bodo našli še druge žrtve, ki jih je morebiti spolno napadel osumljenec.

Brueckner v Kielu prestaja 21-mesečno zaporno kazen. Prihodnji teden ga morda doleti pogojni odpust, saj je že odslužil dve tretjini kazni. Preiskovalci se tega bojijo, saj bi lahko pobegnil iz Nemčije in izginil.