"nihče ni pljunil v gardista"

Na twitterju Zlatka obtožili, da je pljunil gardista. Slovenska vojska informacijo zanikala

R.T.
26. 6. 2020, 15.30
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 15.39
Deli članek:

Na twitterju je priljubljenega raperja en od uporabnikov omenjenega družbenega omrežja celo obtožil, da je ta pljunil poveljnika Garde Slovenske vojske.

YouTube
Zlatko je bil med udeleženci sredine proslave ob dnevu državnosti na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Slovenski raper Zlatko Čordić je bil med udeleženci sredine proslave ob dnevu državnosti na Kongresnem trgu v Ljubljani. Opremljen z megafonom je zakorakal v smeri odra in z megafonom predsednika Slovenije Boruta Pahorja pobaral, "na kaj smo lahko ponosni, če nam ne dovolijo omenjati narave, kulture, športa, samostojnih podjetnikov". Seveda so pristojne službe nemudoma ukrepale.

Na twitterju je priljubljenega raperja en od uporabnikov kasneje obtožil, da je ta pljunil poveljnika Garde Slovenske vojske. 

Twitter
Slovenska vojska je potrdila, da priljubljeni raper ni pljunil pripadnika vojske.

Slovenska vojska je danes na svojem uradnem profilu ob spominu na ustanovitev častne enote Republike Slovenije (danes svoj dan obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske) zapisala, da ima praznovanje zaradi incidenta ob dnevu državnosti, ko so storilci popisali vozila garde, grenak priokus. Zanikali pa so tudi informacije o pljuvanju v pripadnike vojske. Slovenska vojska je namreč med drugim uporabila tudi ključnik "nihče ni pljunil v gardista" in s tem ovrgla navedbe uporabnika na twitterju.