Norost

Policisti ga sekirajo, on pa njih: čudak v Apačah se je policistov dvakrat lotil s sekiro

S.R.
26. 6. 2020, 15.11
Posodobljeno: 26. 6. 2020, 15.22
Deli članek:

Ta vaški posebnež iz Apač proti policistom kot kaže brusi resno zamero. Znova je napadel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tomahavk je bilo priljubljeno bojno orožje severnoameriških staroselcev, med katere spadajo tudi Apači, kar je sicer skupno ime za med sabo več kulturno sorodnih skupin staroselcev. Sekira pa je priljubljeno bojno orožje tega občana Apač, ki ima za pasom že dva napada na policiste.

Kot so danes pojasnili iz PU Murska Sobota, so v sredo malo po 5. uri prejeli obvestilo, da v zasebnem prostoru na območju občine Apače nekdo krši javni red in mir. Natančneje, občan je razbijal po hiši. Kot so policisti prispeli na kraj, je v rokah vihtel večjo sekiro. Za pozive policistov mu je bilo malo mar, orožja pa ne samo, da ni želel odložiti, vzdignil ga je nad glavo in se jim z grožnjami v ustih približal. Ubil da jih bo, je svaril. S prisilnimi sredstvi so ga obvladali in pridržali, nato pa so ga zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo privedli k preiskovanemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor.

Ni pa to njegov prvi tovrsten delikt. Murskosoboški policisti so namreč pojasnili še, da je isti človek že 15. junija okoli poldneva ležal na cesti in oviral promet. Ko je tja prispela policijska patrulja, jo je pobrisal v stanovanje in nato z balkona v policista zalučal sekiro. Ta policistov sicer ni zadela, je pa zadela njuno vozilo, ki je ni odneslo brez poškodb. Tudi takrat je policistu z balkona grozil, da ga bo ubil. Potrebnega je bilo malo prigovarjanja, da se je priplazil pred vhod, kjer so ga nato obvladali. Tudi takrat so ga pridržali, zoper njega pa podali kazensko ovadbo.