Ni ji uspelo

Iz oceana potegnili truplo paraolimpijke

L.K.
25. 6. 2020, 13.23
Posodobljeno: 25. 6. 2020, 13.25
Deli članek:

Podvig se ji je ponesrečil.

Profimedia
Angela Madsen

Paraolimpijka, ki je postavila več rekordov v veslanju ter služila v ameriških marincih, je tragično preminila med veslanjem proti Havajem.

Da je preminila Angela Madsen, je potrdila njena soproga Deb Madsen. 60-letnica je nameravala preveslati iz Kalifornije do Havajev.

Angela se ji je nazadnje oglasila v soboto. Takrat je dejala, da bo morala v vodo, da opravi nekaj vzdrževalnih del na svojem plovilu. Od tistega dne dalje je bila neodzivna. Ameriška obalna straža je bila tista, ki je truplo potegnila iz vode.

Madsenova se je ameriškim marincem pridružila, potem ko ji je njen brat dejal, da temu ne bo kos. Zaigrala je za njihovo košarkarsko ekipo, kjer si je poškodovala hrbet. Zaradi zapletov pri operaciji je ostala prikovana na invalidski voziček. Razpadel ji je zakon, končala je na ulici.

Začela je veslati. Kaj kmalu je začela osvajati zlate kolajne. Preveslala je Indijski in Atlantski ocean, obkrožila je Veliko Britanijo. Iz Los Angelesa je proti Honoluluju krenila aprila; nadejala se je, da bo pot zaključila julija.

Leta 2012 je na londonskih paraolimpijskih igrah osvojila bron v suvanju krogle.