Gibanje

Telovadba pod pisalno mizo za spodbujanje prekrvitve

T.D.
25. 6. 2020, 13.09
Deli članek:

Noge redno razgibavajte, tudi med pisarniškim delom jih spravite v gibanje vsakih 15 minut, počivajte z dvignjenimi nogami, izogibajte se nošenju visokih pet, odločite se za športe, kot so hoja, tek, kolesarjenje, ples, privoščite si masažo in se izogibajte pretesnim oblačilom in obutvi.

Dreamstime
Da ostanejo vene čim bolj prožne, je smiseln reden trening ožilja.

Za spodbujanje prekrvitve pod pisalno mizo je primerna preprosta vaja z dvigovanjem meč, pri čemer z obema nogama izmenično dvigujte prste oziroma pete, tako da aktivno spodbujate vračanje krvi k srcu. Izogibajte se začinjeni hrani in gaziranim pijačam, alkoholu in kajenju, glejte, da boste dovolj popili, uživajte več sadja, zelenjave, rib. Še posebno priporočljiva je prehrana z dovolj svežega sadja ter temno zelene in obarvane zelenjave. Živalske beljakovine in sladkor odsvetujemo.

Da ostanejo vene čim bolj prožne, je smiseln reden trening ožilja. Z izmeničnim toplim in hladnim prhanjem nog se žile širijo in krčijo, tako postanejo bolj elastične. Preizkusite knajpanje! Poležavanju na soncu ali obiskom savne pa se morate pri otekanju nog ali krčnih žilah izogibati.