Mejna kontrola

Pri južnih sosedih ustavili cisterno z migranti, namenjenimi v Slovenijo

J.P./STA
25. 6. 2020, 11.46
Posodobljeno: 25. 6. 2020, 11.47
Deli članek:

Hrvaški policisti so na mejnem prehodu Bajakovo s Srbijo v sredo ustavili cisterno s srbsko registracijo, v kateri so našli devet državljanov Afganistana, ki so bili skriti v tovornem delu vozila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Voznik tovornega vozila je bil 41-letni državljan Srbije, ki je prijavil tranzit krme skozi Hrvaško proti Sloveniji. V notranjosti cisterne pa so našli devet moških iz Afganistana, starih med 19 in 23 let. Moški niso kazali zdravstvenih težav, so zapisali na spletni strani policijske uprave s sedežem v Vukovarju.

Objavili so tudi fotografije notranjosti tovornega prostora cisterne. Videti je do polovice zapolnjen tovorni prostor s krmo, na njej pa sedijo migranti. Kot so poudarili, bodo med kriminalistično preiskavo ugotovili vse okoliščine poskusa izogibanja mejni kontroli.

Slovenski policisti so v soboto na mejnem prehodu Gruškovje v dveh cisternah za prevoz živil s srbskimi registrskimi oznakami odkrili 22 oseb, ki so se skušale izogniti mejni kontroli. Državljani Bangladeša, Indije, Turčije in Sirije so bili po navedbah policijske uprave Maribor vidno izčrpani, obstajala je tudi velika verjetnost, da bi se zadušili.