Izpustila ptičko

Zakonca umorila 7-letno služkinjo, ki je skrbela za njunega isto starega sina

B.K.
4. 6. 2020, 19.12
Posodobljeno: 4. 6. 2020, 19.16
Deli članek:

Par je deklico odpeljal v bolnišnico, a je bilo žal prepozno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Pakistanu je policija aretirala zakonski par, ki naj bi umoril njuno 7 let staro služkinjo, ker ji je pobegnil hišni ljubljenček, poroča katarska televizija Aljazeera.

Hassan Siddiqui in žena sta 7-letno Zohro Bibi zaposlila na svojem domu v predmestju prestolnice Islamabad. Njena naloga je bila, da je skrbela za njunega sina, ki je prav tako štel sedem let.

"Ubogo dekle sta mučila. Saddiquijeva žena jo je obtožila, da je iz kletke spustila eno izmed štirih papig," je za tiskovno agencijo AFP dejal preiskovalni policist Mukhtar Ahmad. "Siddiqui jo je brcnil v spodnji del trebuha, kar je bilo zanjo smrtonosno."

Zohro sta zakonca v nedeljo odpeljala v bolnišnico, a je v ponedeljek tam podlegla poškodbam. Njeno truplo so vrnili njenim staršem, ki živita v več kot 500 kilometrov oddaljenem mestu.

Po podatkih Mednarodne organizacije dela, v Pakistanu delo služničadi opravlja približno osem in pol milijonov ljudi, med njimi tudi otroci. Mnogi se soočajo s skrajnim izkoriščanjem, nasiljem in spolnimi zlorabami.

Po veljavni zakonodaji je sicer nelegalno zaposliti osebo mlajšo od 15 let, a je to vseeno običajna praksa.