zaprite okna

Ponoči nas bodo zajeli močni nalivi in vetrovni sunki, ob morju možne poplave

B.K.
4. 6. 2020, 17.25
Posodobljeno: 4. 6. 2020, 17.31
Deli članek:

Pred nami je kar intenziven vremenski proces, so na facebooku zapisali slovenski meteorologi.

Bobo
Fotografija neurja nad Vrhniko je simbolična.

Ponoči nas bo, zaradi ciklona nad severozahodno Evropo, ki se pomika proti nam, dosegla hladna fronta. Meteorologi na Agenciji RS za okolje (Arso) zato opozarjajo, da so ponoči, predvsem v drugem delu noči, možne nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. "V drugi polovici noči se bo ob prehodu hladne fronte ozračje spet labiliziralo. Dež se bo širil proti vzhodu. Nastajali bodo tudi pasovi močnih padavin, ki se jih ne da krajevno predvideti, najverjetnejši bodo v zahodni polovici Slovenije," so zapisali na Arsu.

Ob tem bo zaradi nizkega zračnega tlaka in okrepljenega južnega vetra "astronomska plima višja kot običajno". V poznih večernih urah bo zato morje poplavilo nižje ležeče dele obale.

Deževalo bo tudi v petek dopoldne, do popoldneva pa naj bi največ dežja padlo na območju Zgornjega Posočja, krajevno lahko tudi do 200 milimetrov. Drugod v zahodnem delu Slovenije pričakujejo od 50 do 100 milimetrov padavin.Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 15 do 22 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo ob morju in v vzhodni Sloveniji dokaj sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe, v nedeljo tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.