Zdaj ni čas, da ostanemo doma

Kacin se je vrnil in povedal, kdaj bo vlada sporočila končno odločitev o koriščenju bonov

C.E.
4. 6. 2020, 14.02
Posodobljeno: 4. 6. 2020, 14.29
Deli članek:

Kje je Jelko Kacin? Je še vladni govornik za covid-19? Je že na zasluženem oddihu na Krku? To so nekatera vprašanja, ki so se porajala gledalcem, ko včeraj in danes ni bilo "tradicionalne" tiskovne konference ob 11. uri. Kacin pa se danes vrnil na televizijske zaslone in sporočil, da se bo v petek še zadnjič oglasil iz Cankarjevega doma.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
Fotografija je simbolična

Vlada je danes opravila celovito razpravo o turističnih bonih, je sporočil Kacin. Dokončno odločitev, kako bo potekalo koriščenje bonov bo vlada sporočila v začetku prihodnjega tedna. O morebitnih malverzacijah določenih turističnih ponudnikov, o katerih je bilo veliko govora v zadnjih dneh, pa je Kacin dodal, da "Dober glas gre v deveto vas, slaba vest pa pride do čisto vsakega ušesa, še posebej v Sloveniji," zato meni, da si ne bodo dovolili kakšnih nepravilnosti.

Tretja na seznamu je Avstrija

Slovenska vlada je danes na seznam držav, iz katerih je mogoč vstop v Slovenijo brez omejitev, dodala Avstrijo, ki je podobno storila včeraj. Sklep začne veljati ob polnoči. Na omenjenem seznamu sta zaenkrat Hrvaška in Madžarska, po Kacinovih besedah pa vlada na podlagi epidemioloških podatkov preučuje možnost, da bi na seznam vključili države iz bližnje soseščine v jugovzhodni Evropi, pa tudi nekatere druge tretje države. O uvrstitvi Italije na seznam bo vlada odločila na podlagi epidemioloških podatkov.

Nihče v karanteni nima znakov okužbe

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil tudi zadnjo oceno epidemiološke situacije v Mariboru, kjer je na osnovni šoli Ludvika Pliberška učenec.  Nihče izmed 42 oseb, ki so v karanteni, nima znakov okužbe z novim koronavirusom. Vira okužbe pa ni mogoče ugotoviti.

Še zadnjič iz Cankarjevega doma

Je pa Kacin povedal, da se bo v petek še zadnjič oglasil iz Cankarjevega doma, kjer ne bo več napisa »Ostanimo doma«. »Zdaj ni čas, da ostanemo doma,« je energičen Kacin, razen tistih 42 oseb v karanteni. V bodoče, z začetkom naslednjega tedna, bodo tiskovne konference v prostorih vlade.