Pred vrnitvijo so morali opraviti testiranje

V Wuhanu dijakom ob prihodu v šolo merijo telesno temperaturo, v razredih morajo nositi maske

A.S./STA
6. 5. 2020, 08.10
Posodobljeno: 6. 5. 2020, 08.16
Deli članek:

Učenci najvišjih letnikov srednjih šol v kitajskem Wuhanu, kjer se je konec lanskega leta pojavil novi koronavirus, so se danes vrnili v šolske klopi. Ob prihodu v šole so jim izmerili telesno temperaturo, v razredih morajo sedeti vsaj meter narazen in obvezno nositi zaščitne maske.

Reuters
Za zdaj so se v šole vrnili le dijaki najvišjih letnikov, ki se pripravljajo na sprejemne izpite za vpis na univerze.

121 srednjih šol v 11-milijonskem mestu je bilo zaprtih od januarja. Pouk je vmes potekal na daljavo.

Delno odprtje šol je najnovejši ukrep za postopno normalizacijo življenja v Wuhanu in provinci Hubei, kjer se je konec lanskega leta pojavil novi koronavirus in se od tam razširili po svetu.

Za zdaj so se v šole vrnili le dijaki najvišjih letnikov, ki se pripravljajo na sprejemne izpite za vpis na univerze. Kdaj se bodo v šolske klopi vrnili ostali dijaki in osnovnošolci, se oblasti še niso odločile.

Reuters
Delno odprtje šol je najnovejši ukrep za postopno normalizacijo življenja v Wuhanu in provinci Hubei

Učenci in učitelji so morali pred vrnitvijo v šole opraviti testiranje za koronavirus, šolske prostore pa so razkužili in očistili. V nekaterih šolah so zmanjšali število klopi v razredih in organizirali pouk v manjših skupinah.

Vse so ob prihodu v šole pričakali merilniki telesne temperature, osebe s povišano temperaturo pa niso smele vstopiti v šolske prostore.

Drugod po Kitajskem so se šole začele postopoma odpirati minuli mesec. V Pekingu in Šanghaju so se nekateri učenci v šolske klopi vrnili minuli teden.

Reuters
Učenci in učitelji so morali pred vrnitvijo v šole opraviti testiranje za koronavirus.