Večje število žrtev v začetku tedna je sicer pogosto zaradi zamud pri obveščanju o primerih med koncem tedna, navajajo zdravstvene oblasti. Novih okužb z novim koronavirusom pa so v zadnjih 24 urah zabeležili 1831.

Predstavnik zdravstvenih oblasti Fernando Simon je tako danes poudaril, da "razvoj ostaja na isti spuščajoči se krivulji v zadnjih dneh".

Število bolnikov, ki so okrevali, je danes preseglo 100.000 in pritisk na bolnišnice se je zmanjšal do te mere, da bodo do konca tedna zaprli poljsko bolnišnico, ki so jo vzpostavili na sejmišču v Madridu, ki je v epidemiji najbolj prizadet.

Zato so v Španiji, kjer so doslej potrdili že več kot 210.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, v nedeljo začeli rahljati eno najbolj strogih karanten na svetu, ki so jo uvedli sredi marca. Prvič so namreč otrokom po šestih tednih dovolili enourno igranje na prostem ali sprehod v spremstvu staršev.

Potem ko so okrepili testiranja, pa so danes sprožili obširno serološko študijo, ki bo zajela 60.000 do 90.000 oseb, s katero želijo oceniti število državljanov, ki so razvili protitelesa proti novemu koronavirusu.