Svet

V Španiji v zadnjih 24 urah število žrtev covida-19 spet poraslo

A.S./STA
27. 4. 2020, 15.37
Posodobljeno: 27. 4. 2020, 15.52
Deli članek:

V Španiji je covid-19 v zadnjih 24 urah zahteval še 331 življenj, kar je nekoliko več kot v nedeljo, ko jih je zahteval 288, so danes sporočili z ministrstva za zdravje. Skupno je bolezen doslej zahtevala 23.521 življenj, kar uvršča Španijo na tretje mesto med državami z največ žrtvami za ZDA in Italijo.

Profimedia
Večje število žrtev v začetku tedna je pogosto zaradi zamud pri obveščanju o primerih med koncem tedna, navajajo španske zdravstvene oblasti.

Večje število žrtev v začetku tedna je sicer pogosto zaradi zamud pri obveščanju o primerih med koncem tedna, navajajo zdravstvene oblasti. Novih okužb z novim koronavirusom pa so v zadnjih 24 urah zabeležili 1831.

Predstavnik zdravstvenih oblasti Fernando Simon je tako danes poudaril, da "razvoj ostaja na isti spuščajoči se krivulji v zadnjih dneh".

Število bolnikov, ki so okrevali, je danes preseglo 100.000 in pritisk na bolnišnice se je zmanjšal do te mere, da bodo do konca tedna zaprli poljsko bolnišnico, ki so jo vzpostavili na sejmišču v Madridu, ki je v epidemiji najbolj prizadet.

Zato so v Španiji, kjer so doslej potrdili že več kot 210.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, v nedeljo začeli rahljati eno najbolj strogih karanten na svetu, ki so jo uvedli sredi marca. Prvič so namreč otrokom po šestih tednih dovolili enourno igranje na prostem ali sprehod v spremstvu staršev.

Potem ko so okrepili testiranja, pa so danes sprožili obširno serološko študijo, ki bo zajela 60.000 do 90.000 oseb, s katero želijo oceniti število državljanov, ki so razvili protitelesa proti novemu koronavirusu.