postopno

Od torka naprej bo mogoče obiskati te poslovalnice

A.S./STA
27. 4. 2020, 14.19
Posodobljeno: 27. 4. 2020, 14.19
Deli članek:

V okviru sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa se ponovno odpirajo tudi vrata zavarovalnic. Prve poslovalnice bo mogoče obiskati v torek, postopno bo nato sledilo odprtje še preostalih. Potrošnikom sicer svetujejo, naj se za obisk odločijo le v nujnih primerih oz. kadar storitve ne morejo opraviti na daljavo.

AdobeStock
Zavarovalnice so skupaj z drugimi nenujnimi trgovinami in storitvami morale zapreti vrata 16. marca.

Zavarovalnice so skupaj z drugimi nenujnimi trgovinami in storitvami morale zapreti vrata 16. marca, v tem času pa so sklepanje zavarovanj in prijavo škod omogočale na daljavo. V petek pa je vlada zavarovalniške storitve izvzela iz ukrepa o prepovedi trženja storitev s fizičnim stikom.

Iz Zavarovalnice Triglav so danes sporočili, da bodo v torek odprli vseh 12 območnih sedežev po državi, dan kasneje pa bodo vrata postopoma začela odpirati tudi predstavništva in druge enote skupine.

V odprtih poslovalnicah bo zavarovalnica vzpostavila sistem dežurstev vsak delovni dan med 9. in 13. uro. Ob tem opozarjajo, da bo vstop mogoč samo posamično skozi glavne vhode posamezne lokacije in za zdrave osebe, obvezna bosta uporaba zaščitne maske ter razkuževanje rok.

V največji slovenski zavarovalnici dodajajo, da v teh izrednih izrednih razmerah s prijavo škode ni treba hiteti, če ne gre za nujen primer, pač pa naj ljudje najprej poskrbijo za lastno varnost.

Enak delovni čas kot v Zavarovalnici Triglav bodo imeli do konca aprila tudi v Zavarovalnici Sava, kjer ta teden odpirajo poslovne enote v Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Novi Gorici in Slovenj Gradcu. Tudi v tej zavarovalnic poudarjajo, da bodo ponovno odpiranje poslovalnic prilagodili najprej skrbi za zdravje zaposlenih ter hkratni odgovornosti do strank in poslovanja zavarovalnice.

Zavarovalnica Generali o ponovnem odprtju svojih poslovalnic obvešča svoje stranke prek omrežja Facebook. Tam je mogoče tudi prebrati, da bo zavarovalnica Grawe v torek ponovno odprla svojo poslovno enoto na Komenskega v Ljubljani.