Vzpodbudna vest

Bolnišnice v Wuhanu domnevno zapustili še zadnji bolniki, okuženi z novim koronavirusom

S.R.
26. 4. 2020, 15.31
Posodobljeno: 26. 4. 2020, 15.35
Deli članek:

Po navedbah kitajskih zdravstvenih organov v Wuhanu, kjer je novi koronavirus najprej izbruhnil, v bolnišnicah od danes nimajo več bolnikov, okuženih s covidom-19, poroča tiskovna agencija Reuters.

Profimedia
V bolnišnicah v Wuhanu naj ne bi imeli več bolnikov, okuženih z novim koronavirusom.

Zaenkrat še vedno velja teza, da novi koronavirus izvira iz ene od tržnic v kitajskem mestu Wuhan, kjer so se z njim prvič srečali konec leta 2019. Od tam se je bliskovito razširil po svetu in okužil več kot 2,9 milijona ljudi. Doslej je po svetu umrlo že več kot 200.000 okuženih oseb 

»Najnovejša novica je ta, da je na dan 26. aprila število novih bolnikov s covid-19 v Wuhanu na ničli, za kar gre zahvala skupnim naporom zdravniškega osebja v Wuhanu in vseh državi,« je po navedbah tiskovne agencije Reuters dejal tiskovni predstavnik državne komisije za zdravje Mi Feng. Dodal je, da so iz bolnišnic v Wuhanu odpustili še enajst bolnikov, ki so okrevali. Reuters še poroča, da v bolnišnicah v Wuhanu tako danes ni več hospitaliziranih oseb, ki bi bile okužene.

Newsweek na drugi strani poroča, da je po navedbah Fenga v Wuhanu še vedno okuženih 12 oseb, a naj njihovo zdravstveno stanje ne bi bilo resno. »25. aprila v provinci Hubei nismo zabeležili novih primerov okužbe, novih primerov suma na okužbo in novih smrtnih žrtev,« je še dejal. Pri Newsweek dodajajo, da so se za informacije glede teh 12 bolnikov, če torej katerega od njih še vedno spremljajo v kateri od bolnišnic, obrnili na kitajsko veleposlaništvo in kitajsko državno komisijo za zdravje, a še niso prejeli odgovora. 

V mestu so sicer doslej zabeležili 46.452 primerov okužbe, kar predstavlja kar 56 odstotkov okuženih na Kitajskem. Umrlo je 3.869 ljudi ali 84 odstotkov vseh bolnikov v državi. Oblasti so zdaj pozornost preusmerile na obmejno območje na severovzhodu države, kjer se zaradi državljanov, ki se vračajo iz Rusije, srečujejo z novim izbruhom.