Dobra vest

Boris Johnson prebolel zloglasni koronavirus, na delo se vrača ...

A.S.
24. 4. 2020, 07.34
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 07.36
Deli članek:

Britanski premier Boris Johnson načrtuje, da se bo že v ponedeljek vrnil nazaj na delovno mesto, potem ko je uspešno prebolel koronavirus, poroča The Telegraph.

Reuters
Johnsona so iz bolnišnice St Thomas’ Hospital odpustili 12. aprila.

Johnsona so iz bolnišnice St Thomas’ Hospital odpustili 12. aprila, potem ko so ga po okužbi hospitalizirali 5. aprila. Britanski premier je imel na začetku lažje simptome bolezni covid-19, v bolnišnici pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo, na oddelku intenzivne nege je preživel tri dni.

Kot poroča The Telegraph, se Johnson na Downing Street namerava vrniti že naslednji ponedeljek, da bi ponovno prevzel vajeti in nadzor na koronakrizo, ravno v času, ko so v  njegovem kabinetu zaskrbljeni, da je situacija s karanteno odšla predaleč. Nekateri člani kabineta so prepričani, da bo podaljšanje trenutnega stanje več deset tisoč podjetij vodilo h kolapsu in povzročilo nepopravljivo ekonomsko škodo. 

Svoje pomočnike je premier prosil, da v naslednjem tednu organizirajo sestanke z ministri, da bi bil spet v teku z dogajanjem. Premier se na čelo vlade vrača v kritičnem trenutku, ko ministri, po več kot mesecu dni uvedbe kriznih razmer, od njega pričakujejo nove smernice glede načrtov za izhodno strategijo iz koronakrize, piše Telegraph. 

Po zadnjih podatkih je v Veliki Britaniji zaradi koronavirusa umrlo že 18.791 ljudi.