Obraz kampanje

Ljudi pozivala, naj ostanejo doma, sama pa dvakrat kršila omejitev gibanja

J.P./STA
6. 4. 2020, 10.11
Posodobljeno: 6. 4. 2020, 10.15
Deli članek:

Najvišja škotska svetovalka za zdravje Catherine Calderwood je v nedeljo odstopila s položaja, potem ko je kršila omejitev gibanja. Dvakrat je namreč odpotovala na svoj začasni naslov, čeprav to ni v skladu z omejitvami v boju proti covidu-19.

Profimedia
Catherine Calderwood

Catherine Calderwood je v nedeljo sporočila, da odstopa s položaja. Odločitev o odstopu je sprejela po pogovoru s škotsko premierko Nicolo Sturgeon.

Da je svetovalka kršila omejitev, je razkril škotski časnik Scottish Sun ta konec tedna, ko je objavil fotografije Calderwoodove skupaj z družino v kraju Earslferry, ki je od družinskega doma v Edinburghu oddaljen eno uro vožnje. Zaradi kršenja omejitve gibanja je prejela opozorilo policije.

Profimedia
Skupaj s škotsko premierko Nicolo Sturgeon

Drugo kršitev omejitve gibanja je v nedeljo na dnevni novinarski konferenci priznala sama, ko se je opravičila za svoja dejanja. Takrat tudi še ni nameravala odstopiti s položaja, to odločitev je sprejela pozneje.

Calderwoodova je postala obraz kampanje, v kateri je pozivala ljudi, naj ostanejo doma in s tem rešijo življenja. Dnevno se je pojavljala tudi ob Sturgeonovi na novinarskih konferencah.