54-letna Carole Flynn iz angleškega mesta Coventry je 16 let delala na katoliški osnovni šoli. Konec marca pa se je okužila s koronavirusom. Mama treh otrok je pred kratkim postala tudi babica, natančneje konec lanskega leta. Namesto, da bi pestovala vnuka in se veselila s hčerko in sinovoma, je dom Flynnovih pretresla tragična izguba. V četrtek je bila za Carole bolezen covid-19 usodna. Podatkov, ali je imela pred okužbo tudi druge zdravstvene težave, ni.

Gre le za eno izmed mnogih tragičnih zgodb iz Velike Britanije. Na Otoku se je število umrlih za covidom-19 danes povzpelo za 621, skupaj je tako v državi doslej umrlo 4934 ljudi, je sporočilo ministrstvo za zdravje. Gre sicer za nekoliko manjšo rast kot dan prej, ko je umrlo 708 ljudi.

Po drugi strani so v zadnjih 24 urah zabeležili največji porast števila okuženih doslej. Potrdili so kar 5903 dodatne okužbe, tako da se je skupno število okuženih povzpelo na 47.806.

Teste na koronavirus v državi trenutno izvajajo samo v najresnejših primerih, ki zahtevajo bolnišnično zdravljenje. Dejansko število okuženih je tako verjetno še bistveno višje.