ukrepi

Potniški vlaki iz Italije v Avstrijo zastali

B.K./STA
11. 3. 2020, 11.00
Posodobljeno: 11. 3. 2020, 12.48
Deli članek:

Potniški železniški promet med Avstrijo in Italijo je zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa danes zastal. Avstrijske železniške povezave z Italijo se tako končajo v Beljaku oziroma Innsbrucku. Ukrep velja za deset železniških povezav z Italijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prestali mednarodni potniški železniški promet poteka v skladu z voznimi redi, je potrdil tiskovni predstavnik avstrijskih železnic Daniel Pinka.

Avstrija je že pred tem zaustavila nočne potniške železniške povezave s to sosednjo državo. Tovorni promet med državama poteka nemoteno, vendar na meji zamenjajo lokomotivo in strojevodjo.

Švica s podobnimi ukrepi kot Slovenija

Podobno kot Slovenija je tudi Švica zaprla nekatere mejne prehode z Italijo. V kantonu Tessin so namreč za ves promet zaprli manjše mejne prehode. Zaradi tega so se ponekod že oblikovale več kilometrov dolge kolone vozil, saj oblasti preverjajo potnike na obeh straneh meje. V Švico na delo sicer hodi okoli 67.000 Italijanov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Številni švicarski politiki so sicer zahtevali zaprtje vseh mejnih prehodov z Italijo, a so to oblasti zavrnile. Ravno v Tessinu so sicer zabeležili največ okužb s koronavirusom, zaenkrat so potrdili 128 primerov, po celi državi pa okoli 600 primerov.

V Avstriji so doslej potrdili 206 okužb z novim koronavirusom. Skupno so na okužbo z virusom doslej testirali 5362 oseb. Največ okužb, 50, so potrdili na Dunaju, sledi Spodnja Avstrija s 45 primeri. Na avstrijskem Štajerskem so zabeležili 18 primerov, na avstrijskem Koroškem en primer.