Sporne izjave

SDS na Šarca poslal Matoza, terjajo dobrih 10.000 evrov odškodnine

S.R.
11. 3. 2020, 10.57
Posodobljeno: 11. 3. 2020, 11.24
Deli članek:

Kar se je napovedovalo, se je uresničilo. Premierj, ki opravlja tekoče posle, je prejel tožbeni zahtevek stranke SDS.

Bobo
Šarec se ni opravičil, zato Janša toži.

"Medtem, ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti koronavirus, drugi tožijo. Zvečer me je pričakala kuverta. Pestro," je na facebooku danes zapisal premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec. Objavo je opremil s fotografijo tožbenega zahtevka, ki ga je na Okrajno sodišče v Kamniku vložila odvetniška družba Matoz.

Kot je razvidno iz dokumenta, se tožba nanaša na nekatere, po mnenju stranke SDS, neresnične in žaljive izjave, ki jih Šarec na njihov poziv ni želel preklicati. SDS je sicer najbolj zbodla izjava, ki jo je Šarec konec januarja izrekel v oddajah Dnevnik in Odmevi na TV Slovenija, in sicer, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja "metode, kakršne izvaja; se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske". 

Stranka SDS je od Šarca nato zahtevala, da te izjave prekliče in se jim opraviči, sicer da ga bodo obdarili s tožbo. Po njihovem mnenju je z izjavo namreč posegel v uled in dobro ime stranke. Šarec jih ni uslišal. "Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi," jim je odvrnil. Iz zahtevka je razvidno, da SDS od Šarca terja 10.500 evrov odškodnine.