Španija

FOTO in VIDEO: Neurje Gloria terjalo nova življenja

J.P./STA
22. 1. 2020, 18.00
Posodobljeno: 22. 1. 2020, 18.07
Deli članek:

Neurje Gloria, ki ga spremljajo močan veter, sneženje in deževje, je v Španiji terjalo že najmanj devet življenj.

Profimedia
Iz dveh regij danes poročajo o še petih mrtvih, štirje so umrli že prejšnje dni.

Iz dveh regij danes poročajo o še petih mrtvih, štirje so umrli že prejšnje dni. Reševalci medtem iščejo še štiri ljudi. V regiji Valencia so življenje izgubili trije ljudje, dva pa v Andaluziji. Med drugim so v kraju Carcaixent našli truplo brezdomca, ki je ponoči verjetno zmrznil. V kraju Alcoi je umrla ženska, ko se je porušila stavba. Španski reševalci še vedno iščejo štiri osebe. Na otoku Ibiza pogrešajo 41-letnika in 25-letnega Britanca. Še enega moškega pogrešajo na Majorki in mornarja v bližini Girone.

Profimedia
Reševalci iščejo še štiri ljudi.

V več delih države se je danes vreme sicer izboljšalo, a so za nekatere dele Aragonije in Katalonije popoldne še vedno veljala opozorila pred neurjem.

Neurje Gloria je v Španiji sicer najhuje prizadelo območje okoli mesta Valencia in Balearskih otokov. Zaradi neurja so morali v preteklih dneh zapreti številne ceste, med drugim avtocesto, ki povezuje Francijo in Španijo.

Zaradi neurja poročajo o težavah tudi z juga Francije. Oblasti so posvarile pred poplavami. Reka Agly pri Perpignanu je danes že dosegla kritično raven. Več občin je odredilo evakuacijo za območja v bližini rek. Vremenoslovci so za območje razglasili najvišji, rdeči alarm.