Svet

FOTO: Serijski morilec konjev ustrelil že 20 živali. Zgolj zato, ker mu je dolgčas?

R.T.
24. 12. 2019, 21.03
Deli članek:

Policisti ameriške zvezne države Kentucky so na nogah. Iščejo zlikovca, ki je ubil že 20 konjev, piše britanski časnik BBC.

Facebook
Nekdo je ubil že 20 konj.

Organizacija The Dumas Rescue group je na svojem facebook profilu navedla, da so med pobitimi živalmi tudi breje samice in mladiči. Organizacija sedaj ponuja kar 20 tisoč ameriških zelencev (18 tisoč evrov) tistemu, ki bi uperil prst v storilca. Ta je konjem sodil s strelnim orožjem. Konjske kedavre so našli na širšem območju vzhodnega Kentuckyja. 

Prve ubite živali so našli v nedeljo, natančneje je šlo za šest konjev. V kolikor storilca odkrijejo, ga čaka najmanj obtožnica kaznivega dejanja zlorabe živali, je povedal šerif okrožja Floyd John Hunt. "To je povsem nehumano in kruto početje nekoga, ki mu je več kot očitno le dolgčas," je povedal šerif in dodal, da je imel en od konjev v gobcu še nekaj trave, ko so našli njegovo negibno telo. Hunt je izpostavil, da gre za enega najhujših primerov zlorabe živali, kar jih je videl. 

V čredi, ki je tarča omenjenega storilca, so živali, ki so jih lastniki zapustili. Hranijo jih prebivalci lokalne skupnosti, številni pa menijo, da so bile živali pokončane v istem dnevu. Kot je navedla organizacija, je videti, kot da jih je hudodelnež lovil in pobijal. Sedaj iščejo ostale konje, ki so morebiti preživeli, ker pa je območje obsežno, imajo pri tem težko nalogo.