Moškega odnesla reka, na žensko padel kos pročelja stavbe

FOTO in VIDEO: Jug Evrope prizadela huda neurja: najmanj deset smrtnih žrtev

A.S./STA
22. 12. 2019, 14.47
Posodobljeno: 22. 12. 2019, 15.05
Deli članek:

Neurja z močnim vetrom in nalivi, ki so ta konec tedna prizadela jug Evrope, posebej Španijo, Portugalsko in Italijo, so terjala najmanj deset življenj. Največ, šest smrti, so zabeležili v Španiji, po dva človeka sta umrla na Portugalskem in v Italiji.

Profimedia
Tako je bilo včeraj na jugovzhodu Francije.

V španski Andaluziji je v soboto umrl 68-letni Nizozemec, ki je utonil med deskanjem na razburkanem morju, v provinci Granada pa je umrl moški, ki ga je skupaj z avtom odnesla narasla reka v mestu Huescar. V Madridu je umrla 32-letna Korejka, na katero je padel kos pročelja stavbe, ki ga je odtrgal veter.

Zaradi neurja so marsikje v Španiji ostali brez elektrike, na letališčih v Galiciji pa so morali preusmeriti ali odpovedati več poletov. Za celotno obalo Galicije in Asturije so danes zaradi močnega vetra in visokih valov razglasili rdeči vremenski alarm, kar je najvišja stopnja ogroženosti.

Tako pa so poplave pustošile na Korziki.

V Italiji je v soboto med neurjem v Furlaniji - Julijski krajini blizu mesta Pordenone na severu države neki moški utonil v avtomobilu. Zapeljal je na poplavljeno cesto, ki je bila sicer zaprta za promet, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. V bližini Firenc pa je neki motorist zdrsnil v reko in utonil.

Visoke vode so znova zajele tudi Benetke, kjer je bilo v soboto zvečer pod vodo 30 odstotkov mesta. Za danes in jutri napovedujejo dodatno poslabšanje, saj naj bi gladina morja dosegla 130 centimetrov. V tem primeru bo poplavljenih kar 46 odstotkov Benetk. V novembrskih katastrofalnih poplavah je sicer voda v mestu dosegla kar 187 centimetrov.

Profimedia
Visoke vode so znova zajele tudi Benetke.