Dež, veter, toča

FOTO in VIDEO: Kaos pri južnih sosedih: z neba so se vsule ledene krogle

A.S.
21. 12. 2019, 21.15
Posodobljeno: 22. 12. 2019, 08.36
Deli članek:

Vreme je včeraj preglavice povzoročalo tudi našim južnim sosedom.

Instagram
Pakoštane je presenetila toča.

Obilno deževje je preglavice povzročalo vzdolž severnega Jadrana, kot tudi v zaledju Kvarnerja, kjer je padlo več kot 200 litrov dežja na kvadratni meter. Podobno je bilo tudi v osrednji Istri, kjer je poplavljala reka Pazinčica. Besnelo je tudi morje in poplavilo številne obmorske kraje, meteorne vode so zalile nekatere lokalne ceste. 

Na omenjenih delih Hrvaške je v enem dnevu padlo več dežja kot v celem decembru. Potem pa je prišla tudi toča. Po poročanju hrvaškega portala 24 sata so ledene krogle z neba padale približno 40 minut. Potolklo je številne avtomobile, škoda je znatna, poškodovanih pa na srečo ni. Tako je bilo v Pakoštanih v Zadrski županiji.

Hrvaški državni hidrometeorološki zavod je izdal oranžno opozorilo za območje Dubrovnika, Splita, Reke in Knina. "Ni trajalo dolgo, bilo pa je tako intenzivno, da sem mislila, da mi bo povsem razbilo streho. Tu so gasilci in bagerji," je novinarjem omenjenega portala povedala bralka. 

Padavine naj bi povsem ponehale šele v ponedeljek, medtem ko hrvaški meteorologi napovedujejo, da bo božič obsijan s soncem.